Sala de Prensa

Restauració i Agroxerxa col·laboraran en la promoció dels productes agroalimentaris de Menorca

18/06/2022 L’IME-OBSAM i l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants han signat un acord marc, per col·laborar en la divulgació i difusió del producte local de Menorca.

L’IME-OBSAM i l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants de PIME Menorca han signat aquest divendres un acord marc, pel qual es comprometen a col·laborar en la divulgació i difusió del producte local de Menorca.

Així, ambdues entitats s’han compromès a cooperar en la difusió dels productes agroalimentaris del sector primari de Menorca i impulsar la plataforma web d’Agroxerxa. Aquesta plataforma és un projecte iniciat l’any 2015 per part de l’OBSAM, amb la voluntat de donar a conèixer tots els productes agroalimentaris del sector primari de Menorca a través d’una web (agroxerxa.menorca.es) i una app, entre altres recursos, amb informació dels seus  productors, els punts de venda i els restaurants on es poden trobar aquests productes. Aquesta iniciativa compta amb el suport de LEADER Menorca i el Consell Insular de Menorca.

Migjançant la col·laboració inicial mantinguda entre ambdues entitats amb motiu de la 7a edició de les “Jornades Gastronòmiques de Peix”, i a través de aquest acord, ambdues entitats milloraran la visibilitat del sector de la restauració de Menorca que aposta per l’ús del producte local de l’illa.

Les dues entitats podran col·laborar en les activitats següents:

  • Organització d’activitats de divulgació, sensibilització i difusió dels productes agroalimentaris del sector primari de Menorca.
  • Organització de tallers, fòrums o accions per tal d’establir punts de contacte entre productors, punts de venda i restauradors.
  • Millorar i complementar la informació disponible a la plataforma web d’Agroxerxa.
  • Assistència a fires i mercats.
  • Tallers interns per definir estratègies de comunicació.

L’acord s’ha signat coincidint amb la celebració de la iniciativa “Menorca en el plato” que impulsa l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants, amb l'objectiu de posar en valor la gastronomia típica menorquina i el producte local, i amb la celebració del dia de la Gastronomia Sostenible (18 de juny).

A l’acte han concorregut el president de l’IME, Miquel Angel María, José Pastrana, conseller d'Economia i Territori, Pilar Pons, directora insular d’Economia de CIM, Antoni Sansaloni president de l’Associació Menorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants, Jordi Bosch Morlà, secretari de la mateixa Associació,Marta Jordi, coordinadora científica de l’lME, David Carreras, director de l’OBSAM i l’equip tècnic d’Agroxerxa.

Compartir:
Archivo de noticias
Top