Sala de Prensa

Es presenten els dibuixos guanyadors del certamen de dibuix d’ARTEME

17/06/2021 L’artesania amb ulls d’infant a través del projecte ARTEME a les Escoles.

Avui matí la Sra. Silvia Vivó i la Sra. Nuria Pons, directives d’ARTEME, ha donat a conèixer els  dibuixos guanyadors del certamen de dibuix organitzat per l’Associació d’Empreses Artesanes de Menorca; juntament amb el Conseller d’Economia i Territori, el Sr. Josep Pastrana, i la Directora Insular d’Economia, Pilar Pons.

El primer certamen de dibuix d’ARTEME s’ha creat per divulgar els oficis artesans de Menorca a les escoles, d’una manera participativa pels infants, i així donar a conèixer la importància d’aquests oficis que formen part de les nostres arrels i cultural.

Han participat en aquesta iniciativa alumnes de tercer curs de primària de set escoles de diferents municipis: La Salle d’Alaior, Àngel Ruiz i Pablo des Castell, Escola Joan Benejam de Ciutadella, Sant Francesc de Ferreries, Sa Graduada de Maó, Mare de Déu del Toro de Es Mercadal i Francesc d’Albranca des Migjorn Gran.

Els dibuixos escollits per la Junta Directiva d’ARTEME s’han imprès en un format punt de llibre per donar a conèixer l’artesania amb ulls d’infant.  Els punts del llibre es distribuiran entre tots els alumnes de les escoles participants, la xarxa de biblioteques de Menorca, llibreries i entre els propis artesans als seus taller i botigues, així com als mercats i fires.

Aquesta acció ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Consell Insular i ARTEME, mitjançant el qual l’associació ha organitzat set “xerrades il·lustrades” on s’ha explicat als alumnes, a través de dibuixos realitzats al moment a la pissarra de l’aula amb xoc, que són l’artesania i els oficis artesans d’una forma divertida i participativa.  

El projecte d’ARTEME a l’Escola ha tingut una gran acollida, per lo que ja s’està fent feina per donar-li continuïtat i incorporar no accions per la propera edició.

Compartir:
Archivo de noticias
Top