Sala de Prensa

Els artesans de Menorca es digitalitzen

20/04/2020 www.artesansdemenorca.org es un cercador d’artesans d’ofici de Menorca on també hi ha accés a les botigues online.
  • Nou portal web per donar visibilitat a la producció artesanal local i venta directa. Més de trenta artesans  ja formen part d’aquesta nova iniciativa.
  • www.artesansdemenorca.org es un cercador d’artesans d’ofici de Menorca on també hi ha accés a les botigues online.
  • Els artesans de Menorca combinan els oficis tradicionals amb la invocació de la tecnologia per poder comercialitzar els seus productes dins i fora de l’illa.

 

L’Associació d’Empreses d’Artesans de Menorca, ARTEME, adherida a PIME Menorca, anima i ajudar als socis a que es digitalitzin per poder tenir més oportunitats de venda en aquest nou escenari en el que ens trobem arrel de l’estat d’alarma per el COVID-19, així com en la posterior reactivació econòmica.

ARTEME ja estava fent feina des d’inici d’any amb una nova web www.artesansdemenorca.org. Aquest nou projecte cobra més sentit que mai en els moments de confinament actuals que vivim on l’activitat econòmica s’ha paralitzat pràcticament al complert, i el artesans han hagut que tancar les seves botigues, cancel·lar exposicions, fires i mercats.

Una de les característiques principals dels artesans és la creativitat: per això no hem volgut des d’ARTEME deixar  que s’aturessin dins la mesura del possible els tallers. Per lo que hem obert una nova finestra a través del portal www.artesansdemenorca.org.

La web disposa d’una fitxa per cada artesà amb totes les seves dades de contacte i fotografies del tallers, peces, materials, així com d’ells mateixos. Perquè no volem deixar de mostrar la part humana i més propera de les persones que creen les peces, encara que sigui a través de mitjans online.

Un altre aspecte a destacar es la botiga online. A n’aquest espai es troben  tot els artesans que ja disposen de venda online i entrega a domicili: esperem que en breu s’hi sumin més.

Actualment diversos artesans, durant aquest dies de confinament, estan realitzant un curs de digitalització a través de FUNDESARTE per adquirir nous coneixements amb venda online, marketing, xarxes socials, entre altres aspecte important a l’era d’Internet.

www.artesansdemenorca.org disposa un cercador per oficis artesanals i sectors, vídeos i catàlegs. En definitiva, pretén ser una eina molt funcional per poder veure la gran varietat d’oferta de producte artesanal de qualitat, produït a l’illa i de venda local. Que es pot comprar d’una forma molt senzilla i accessible.

A més, ens hem preparat, i amb  molta il·lusió, perquè quan els tallers i les botigues dels artesans de la nostra Associació es puguin tornar obrir, s’ identifiquin fàcilment. Per això, que s’ha creat un distintiu amb la imatge corporativa renovada de l’Associació tant per posar a la part exterior de l’establiment (façana o porta) i un altre per tenir dins l’establiment o poder dur a fires, exposicions o mercats.

Per localitzar els taller i botigues, s’ha incorporat al web un mapa de l’illa on es poden geolocalitzar tots els taller i botigues dels artesans, i on  s’informa sobre aquest nou distintiu.

Compartir:
Archivo de noticias
Top