Sala de Prensa

Anunci dels guanyadors dels premis PIME Menorca LIDERA 2024

07/03/2024 Mabrian Technologies SL, El Paladar Jamoneria & Delicatessen, Som Menorca SL, Sidra Kane, Juana Capó Pons i Ca na Genera han estat els guardonats.

La Federació de la Petita i Mitjana ha fet públic aquest dimecres en roda de premsa els noms dels guanyadors dels Premis PIME Menorca Lidera en una roda de premsa que ha tingut lloc a Ferreries, municipi que aquest any acollirà el lliurament d’aquests guardons en una cerimònia que es celebrarà el proper dijous 14 de març al seu auditori. El President de PIME Menorca, Justo Saura ha destacat la gran vàlua de tots els premiats i el fet que cadascun d’ells es molt representatiu del mosaic empresarial que configura avui Menorca en la petita i mitjana empresa. Per la seva banda, el batle de Ferreries, Pedro Pons ha manifestat la seva satisfacció de que l’Auditori de Ferreries pugui acollir un esdeveniment d’aquestes característiques i ha agraït a PIME que hagi recuperat la tradició cada any de la patronal menorquina en fer aquest reconeixement al seu teixit empresarial.

Els guardonats

Com en la primera edició dels Premis PIME Menorca Lidera, s’han seguit establint sis categories a premiar que estaven alineades amb els valors de la patronal menorquina. El Premi a la Digitalització i Innovació que reconeix aquelles empreses punteres que busquen el canvi per millorar i es diferencien per la fàcil adaptació al món ha estat per Mabrian Technologies SL. La startup menorquina fundada l’any 2013 que mitjançant el desenvolupament de tecnologia pròpia, recopila i millora grans volums de dades globals del sector turístic per tal d’ajudar a les empreses i organitzacions del sector a prendre decisions, va camí de convertir-se en un dels tres líders mundials en Intel·ligència de Dades després d’haver-se incorporat a la companyia italiana Data Appeal del grup Almawave.

El Premi a la Sostenibilitat i Responsabilitat que va dirigit a empreses que es mantenen fermes en el seu compromís ambiental i de coherència en la seva aplicació ha recaigut en Som Menorca, SL, empresa amb més de 30 anys de trajectòria dins el sector inmobiliari i de lloguer vacacional que destaca per la implantació integral de mesures en matèria de medi ambient i sostenibilitat així com també a nivell de responsabilitat social corporativa, amb un extens programa d’acció.

El Premi a l’Empresa Jove que vol ser una ditada de mel per a empreses que tot i haver recorregut poc camí, es mereixen un reconeixement per la gran professionalitat i energia de creixement s’ha decidit atorgar a Sidra Kane, la primera sidra artesanal elaborada a Menorca amb varietats de poma local que compta amb un projecte de recuperació de varietats ancestrals.

El Premi a l’Associacionisme que la federació empresarial atorga a aquelles empreses o persones pel seu treball i esforç desinteressat en la millora de l’economia menorquina serà aquest any per la Presidenta de l’Associació Empresarial de Lloguer sense Conductor, Juana Capó Pons com a reconeixement a la seva llarga carrera. Dona empresaria pionera i propietaria de l’empresa de lloguer de vehicles Autos 215, S.L.,  presideix l’entitat des de l’any 2005 i va entrar com a sòcia al 1989, pràcticament a l’inici de la constitució de l'entitat.

El Premi a la Iniciativa Exterior que posa en valor aquelles empreses que abanderen Menorca mes enllà de les seves fronteres serà per El Paladar Jamoneria & Delicatessen, empresa creada al 2003 per Kiko Muñoz i Pepe Moreno , que no només s’ha convertit en un refent a la nostra Illa per la qualitat dels productes que comercialitza i els serveis que ofereix sinó que ha sabut créixer i estendre’s a tot l’arxipèlag balear amb set botigues obertes entre Menorca, Eivissa i Mallorca.

Finalment el Premi al Relleu Generacional  que posa en valor les empreses i els negocis amb una llarga trajectòria que les noves generacions han sabut mantenir i adaptar-se als nous temps s’entregarà als propietaris de Ca na Genera, una botiga  amb més de cent anys d’història situada a Ferreries que es dedica a la venda de confecció per a home, dona, fillet i filleta a més de complements i roba per a la llar que gestiona actualment la quarta generació.

 

Premi Digitalització i Innovació 2024: Mabrian Technologies SL

Premi Sostenibilitat i Responsabilitat 2024: Som Menorca SL

Premi Empresa Jove 2024: Sidra Kane

Premi Associacionisme 2024: Juana Capó Pons

Premi Iniciativa Exterior 2024: El Paladar Jamoneria & Delicatessen

Premi Relleu Generacional 2024: Ca na Genera

Compartir:
Archivo de noticias
Top