Sala de Prensa

ARTEME presenta al Centre Artesanal de Menorca una nova edició de l'exposició “Joia de Menorca”

29/07/2016

El proper 4 d´agost es presenta JOIA DE MENORCA, al Centre Artesanal de Menorca. Organitzat per ARTEME, Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca integrada a PIME Menorca, aquest projecte es du endavant amb el suport del Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

Menorca, sent una illa petita, és i ha estat rica en esdeveniments culturals i industrials al llarg de la seva dilatada història. La joieria ha estat una de les activitats més rellevants seguint, aquesta, un fil conductor que arriba fins els nostres dies. El llegat dels antics tallers artesanals d´argenteria ens condueix durant segles successius a un variat panorama actual de joiers menorquins amb una gran qualitat tècnica i de disseny. Aquests desenvolupen la seva activitat tant a la nostra illa com a la resta de l'Estat i, fins i tot, aposten clarament per la internacionalització.

Amb aquesta mostra es pretén donar una visió global a tota una sèrie d´individualitats que, a través de la professionalitat dels participants, donen a l'Illa caràcter de marca de la joieria artesanal menorquina.

Cal assenyalar que JOIA DE MENORCA es va presentar durant el darrer període nadalenc a Ca n´Oliver, Maó, i en el darrer mes de març a la ciutat de Girona, concretament a la galeria especialitzada en joieria Mar de Color Rosa. La mostra va ser molt ben rebuda a les dues ciutats i el públic va poder reconèixer la qualitat dels joiers artesans menorquins.Així mateix, aquest esdeveniment s’emmarca a les activitats programades mitjançant el conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Associació ARTEME per a la promoció i la comercialització de l'artesania menorquina. En aquest mateix sentit, s'han iniciat altres projectes ja que JOIA DE MENORCA participarà amb estand propi a la prestigiosa fira ESPAI JOIA, en la propera edició del mes d´octubre de 2016 a Barcelona. L´objectiu principal d´aquest projecte és propiciar que les petites marques dels participants incrementin el seu volum de negoci, promovent nous contactes i clients que propiciïn l'augment de la seva comercialització.

Dades de l'exposició Joia de Menorca

Participants:  Santi Capó,  Núria Deyà,  Maria Juanico,  Xavier Monclús, Isabel Mir i Dani Fàbregues.   

Idea del projecte:  Santi Capó.

Comissaris del projecte:  Santi Capó  i  Xavier Monclús.

Inauguració: 4 d'agost a les 20h, al Centre Artesanal de Menorca

Horari: del dia 4 de d'agost al 30 de setembre de 2016 en l'horari habitual del Centre Artesanal de Menorca, de dimarts a divendres de 10 a 18 hores, i dissabtes de 10 a 14 hores.

 

MÁS INFORMACIÓN
Compartir:
Archivo de noticias
Top